Vitamine D - Hoe dan?

22 april 2019                                              

Vitamine D maak je aan in je huid als je in de zon zit. Er wordt vaak beweerd dat je dat doet zodra er zonlicht op je huid komt, maar is dat wel zo?
Het blijkt dat je alleen goed vitamine D kunt produceren als de zon hoog staat, dus als je schaduw korter is dan je lengte. Dit is in Nederland überhaupt maar 4 maanden van het jaar aan de orde.
Je moet dan wel zonder zonnebrandmiddelen in de zon gaan zitten want anders wordt de UV straling die de aanmaak van vitamine D aanzet weggefilterd.
Daarnaast moet je geen zonnebril opzetten, want dan krijgen de hersenen het signaal dat het schemert en wordt de vitamine D productie ook niet aangezet!
Met andere woorden: In 4 maanden van het jaar is het mogelijk om vitamine D aan te maken als je zonder bescherming en zonder zonnebril in de hoge zon gaat zitten. En dat wordt natuurlijk overal afgeraden vanwege de mogelijke kans op huidkanker. Geen makkelijke opgave dus!
Nu denk ik dat je, afhankelijk van je huidtype, rustig zonder bescherming 15 tot 20 minuten in de hoge zon kunt zitten zonde gevaar en dat zou wel genoeg kunnen zijn als je dat elke dag doet. Daarna moet je natuurlijk gaan smeren en de zonnebril op!
De vitamine D die je zelf produceert is verreweg het beste maar helaas gaat dit dus niet het hele jaar lukken en zelfs in de maanden waarin dat wel lukt zal het niet meevallen dit dagelijks te doen.
Daarom is het eigenlijk voor iedereen in Nederland aan te raden Vitamine D3 bij te slikken. Het beste gebruik je een Vitamine D3 product in druppelvorm. Het beste is Vitamine D3 in cocosolie, daarna zou ik voor olijfolie kiezen. Neem elke dag  75-100 mcg of 3000-4000IE bij de maaltijd. Dit is belangrijk omdat je bij de maaltijd altijd wel wat vetten eet en dan ga je ook de vetverteringsenzymen produceren om de vetten te kunnen opnemen in de darm. Omdat vitamine D3 een vetoplosbare vitamine is zal deze dan met de verteerde vetzuren meewandelen en opgenomen worden in het bloed.
Orthomoleculair Therapie maakt volop gebruik van de meest recente wetenschappelijke kennis om dit soort zaken op de meest effectieve manier te behandelen.



D-Mulsion Forte van Biotics is een zeer goed opneembare vitamine D doorat het wateroplosbaar is gemaakt (emulsie). Een flesje gaat bij twee druppels per dag (100 mcg) een jaar mee en daarmee is het tevens zeer voordelig geprijsd. 

Gebruik voor 20% korting op alle producten bij energetica Natura code 0389832.




Klik op plaatje om te bestellen